open-navfaktor-logo
search
Demokratski proces
Konaković: U narednim danima ćemo pokazati prohodnost parlamentarne većine u FBiH
Predsjednik Naroda i Pravde i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković izjavio je danas da formiranje Vlade Federacije BiH ima svoj demokratski proces te da će u narednim danima pokazati prohodnost parlamentarne većine.
20.02.2023. u 16:45
get url
text

Istakao je da je i ranije najavljivao da će Stranka demokratske akcije (SDA) pokušati blokirati proces kako ne bi otišla sa vlasti.

- Cjelokupna odgovornost je na kandidatu za predsjednika/potpredsjednika Refika Lende, koji treba da pokaže da li će zaustaviti cijeli proces zato što njegova stranka nije u vlasti - istakao je Konaković.   

Također je komentirao i izjavu ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca koji je kazao da će RS blokirati projekte za FBiH ukoliko se ne usvoji projekat Istočne interkonekcije.

Konaković je istakao da nije spreman na ucjene.

- Mi smo ekipa koja se dogovara i ne funkcioniše u kontekstu blokada. Možda se partneri još nisu navikli na to. Živim za dan kada će BiH biti raskrsnica što više interkonekcija kako ne bismo bili ovisni o bilo kome. Nemam ništa protiv investicija i spremni smo na razgovore - kazao je Konaković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.