VEZANI TEKST - Izetbegović: Nevjerovatno šta je sve "Trojka" progutala, OHR se ponaša demohrišćanski, a kaubojski maniri neće proći

Izetbegović je, između ostalog, kazao kako mu je nevjerovatno na šta je sve "Trojka" pristala i sa kakvom servilnošću je nastupila u odnosu na lidere HDZ-a i SNSD-a Dragana Čovića i Milorada Dodika, te na kakve je sve kadovske križaljke pristala, a samo kako bi predsjednici stranaka "Trojke" zasjeli u ministarske fotelje.

Kazao je i da međunarodna zajednica ide na postizanje mira i stabilnosti, ali na račun Bošnjka, Albanaca i Crnogoraca, te da zbog odbijanja da učestvuju u probosanskom bloku "Trojka" pristaje da se Bošnjaci zbiju na jednu trećinu utjecaja u državi čiji su većinski stanovnici.

Konaković je izjavu lidera SDA na Twitteru nazvao "drskom", te spočitao Izetbegoviću da je, kako on to tvrdi "SDA dovela do toga da su značajno ispod jedne trećine utjecaja".

- Trojka se bori da se vratimo na jednu trećinu, pa da nakon toga uspostavimo normalan balans. I dobro nam ide - napisao je Konaković na Twitteru.