open-navfaktor-logo
search
Upućen dopis
Konaković se oglušio na zahtjev: Ponovo zatražena hitna sjednica, traži se njegova smjena
Na dnevnom redu te hitne sjednice bi se, pored Prijedloga odluke o privremenom finansiranju potreba KS za period od 1. januara do 31. marta 2020. godine, trebao naći i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o potvrđivanju kandidata za izbor predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg Skupštine KS
27.12.2019. u 11:03
get url
text
Skupština KS

Zastupnici koji čine novu većinu u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) dostavili su novi dopis članovima rukovodstva Skupštine, Viboru Handžiću, Danijeli Kristić i Smiljani Viteškić.

Dopis je, kako se navodi o obrazloženju, upućen jer predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković nije postupio po ranije dostavljenom zahtjevu nove skupštinske većine.

- Tražimo od vas da odmah danas, a najkasnije do 11.30 sati, zakažete hitnu sjednicu Skupštine KS , koja će se održati u subotu, 28. decembra 2019. godine u Velikoj sali Općine Centar sa početkom u 12.00 sati – navodi se u dopisu.

Na dnevnom redu te hitne sjednice bi se, pored Prijedloga odluke o privremenom finansiranju potreba KS za period od 1. januara do 31. marta 2020. godine, trebao naći i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o potvrđivanju kandidata za izbor predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg Skupštine KS.

{$galerijaFotografija}

Dopis potpisuje 18 zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA), Saveza za bolju budućnost (SBB), Demokratske fronte (DF) i BOSS-a.

Zahtjev za održavanje hitne sjednice Skupštine KS, 27. decembar 2019.
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.