Ponedjeljak, 08.08.2022.

Konaković se oglušio na zahtjev: Ponovo zatražena hitna sjednica, traži se njegova smjena

Na dnevnom redu te hitne sjednice bi se, pored Prijedloga odluke o privremenom finansiranju potreba KS za period od 1. januara do 31. marta 2020. godine, trebao naći i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o potvrđivanju kandidata za izbor predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg Skupštine KS

Zastupnici koji čine novu većinu u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) dostavili su novi dopis članovima rukovodstva Skupštine, Viboru Handžiću, Danijeli Kristić i Smiljani Viteškić.

Dopis je, kako se navodi o obrazloženju, upućen jer predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković nije postupio po ranije dostavljenom zahtjevu nove skupštinske većine.

- Tražimo od vas da odmah danas, a najkasnije do 11.30 sati, zakažete hitnu sjednicu Skupštine KS , koja će se održati u subotu, 28. decembra 2019. godine u Velikoj sali Općine Centar sa početkom u 12.00 sati – navodi se u dopisu.

Na dnevnom redu te hitne sjednice bi se, pored Prijedloga odluke o privremenom finansiranju potreba KS za period od 1. januara do 31. marta 2020. godine, trebao naći i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o potvrđivanju kandidata za izbor predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg Skupštine KS.

Dopis potpisuje 18 zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA), Saveza za bolju budućnost (SBB), Demokratske fronte (DF) i BOSS-a.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh