open-navfaktor-logo
search
Skupština KS
Konaković: SDA zakonskim rješenjima kažnjava "Trojku" zbog rezultata u KS; Zahiragić: To je neistina, "Trojka" nema rezultata
Tokom rasprave na hitnoj online sjednica Skupštine Kantona Sarajevo sazvane na temu aktuelne situacije u vezi sa izmjenama federalnog Zakona o pripadnostima javnih prihoda u Federaciji Bosne i Hercegovine, zastupnik Naroda i pravde Elmedin Konaković kazao je da je ogromna odgovornost na Vladi FBiH.
01.02.2022. u 13:03
get url
text

- Postojećim Zakonom o pripadnostima javnih prihoda u FBiH Tuzlanski kanton biva oštećen svake godine za desetke miliona KM. Predlagači izmjena zakona koji dolaze iz TK čine štetu ovom dijelu BiH predloženim zakonskim aktom. Istovremeno, predlagači odbijaju model koji bi donio više novca TK.

Radna grupa Vlade FBiH se ne sastaje - Vlada FBiH vara. Usvajanje Zakona značit će krah Stranke demokratske akcije u KS. SDA kažnjava "Trojku" u KS zbog postignutih rezultata - kazao je Konaković.

Replicirao mu je Haris Zahiragić (SDA).

VEZANI TEKST - Forto na vanrednoj sjednici Skupštine: Kanton Sarajevo nije mjesto koje oduzima novac Tuzli

- Ispravka krivog navoda. Kaže zastupnik Konaković "SDA kažnjava 'Trojku' zbog rezultata". "Trojka" nema rezultata.

Ovo nije zakon SDA, u Zastupničkom domu FBiH za njega su glasali iz Naše stranke, Socijaldemokratske partije, Demokratske fronte... Čak pojedini zastupnici SDA u Parlamentu FBiH koji dolaze iz KS nisu glasali za izmjene zakona - istakao je Zahiragić.

Podsjetimo, procjene su da će KS ostati skoro bez 90 miliona KM izmjenama Zakona o pripadnosti prihoda koje su zasad usvojene samo u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.