open-navfaktor-logo
search
Formiranje vlasti
Konaković: SDA bi se trebala odmoriti; Zukić: Gospodo iz "Osmorke", vaše članstvo nije uz vas
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković tokom boravka na Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji govorio je za BHRT. On se u izjavi osvrnuo na formiranje vlasti kazavši kako je odmah vidio da je SDA počela izvrdavati i blokirati.
18.02.2023. u 10:54
get url
text

- Samo su dva moguća rješenja, jedno je da SDA izmoli ili natjera nekoga da sa njima ide u vlast, SDP ili HDZ, mada ustvari bez njih i ne može ništa. Okupljeni oko "Trojke" i HDZ-a ustvari odlučuju o tome ko će dalje oformiti vlast. SDA bi se trebala odmoriti malo u opoziciji i očistiti od kadrova koji su tu samo kada su u pitanju tenderi i zapošljavanja - rekao je, između ostalog, Konaković.

Predsjednik Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Muamer Zukić poručio je predsjednicima "Osmorke" kako njihovo članstvo nije uz njih jer vide kako se Federacija isporučuje HDZ-u.

- Gospodin Konaković treba razgovaratii sa svojim članstvom, sa svojim zastupnicima i delegatima u parlametnima. Kao i gospodin Nikšić. Njihovi kadrovi razgovaraju s nama.

Razgovaraju sa mnom kao predsjednikom kluba Bošnjaka. I oni, njihovi delegati, vide da je ovo put razvlašćivanja Bošnjaka i trajnog isporučivanja Federacije HDZ-u, a države SNSD-u i HDZ-u. A i gotovo svakom građaninu je to jasno. I oni, njihovi članovi, nama kažu kako se pouzdaju da će Lendo zaustaviti ovu bošnjačku autostradu kojom su krenuli lideri nekih političkih partija - napisao je Zukić na svom Facebook profilu i dodao:

- Gospodo predsjednici stranaka "Osmorke", vaše članstvo nije uz vas, vaši kadrovi nisu uz vas, vaši najbliži nisu uz vas… Jedni vam nemaju prilike, a drugi nemaju hrabrosti reći istinu, a neki su vam to već i rekli!

Jedan "njihov" mi je rekao: "Lendo je posljednja linija odbrane bošnjačkog naroda".

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.