- Nije uredu da Bošnjaci biraju Hrvatima člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine - čuli smo ovaj politički stav od Elmedina Konakovića nebrojeno puta. 

I ne samo da je konstantno ponavljao kako "Bošnjaci ne trebaju birati Hrvatima člana Predsjedništva", nego nije uredu ni da "nelegitimni predstavnici Hrvata" sjede u domovima naroda. I to smo, također, čuli od Konakovića. I to je sasvim uredu kao stav jednog političara, on na to ima pravo. 

VEZANI TEKST - Predstavili Bećirovića: "Najvažniji trenutak nakon agresije na BiH, jedan je cilj - pobijediti Izetbegovića"

Međutim, kako da birači sada slijede Konakovića, njegovu stranku i politiku, kada se i on pogubio, posvađao sam sa sobom?

- Pozivam SDA da oni podrže Željka Komšića - rekao je šef NiP-a jučer tokom predstavljanja kandidata Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH.

Dakle, da Bošnjaci, koji jesu većinski članovi i glasači SDA, biraju Hrvatima člana Predsjedništva. Netrpeljivost šefa NiP-a spram SDA je tolika da je uspio posvađati Konakovića i Elmedina. 

Jučer data izjava je, ipak, samo u žaru političke borbe, Konakovićev i NiP-ov stav je jasan - oni su za "legitimno predstavljanje naroda", što je i politika HDZ-a i Dragana Čovića.