open-navfaktor-logo
search
Podgorica
Konaković sa Abazovićem: Sa Crnom Gorom nemamo otvorenih pitanja
Crna Gora i Bosna i Hercegovina nemaju otvorenih političkih pitanja, a mogućnost zajedničkog nastupa dvije države u dijelu promocije turizma, mogu biti velika šansa, poručeno je danas na sastanku premijera Crne Gore Dritana Abazovića i ministra inostranih poslova BiH Elmedina Konakovića.
23.02.2023. u 14:04
get url
text

Konaković boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, gdje razgovara sa najvišim državnim zvaničnicima.

Abazović je nakon sastanka kazao da su odnosi Crne Gore i BiH za primjer.

- Siguran sam ćemo u narednom periodu ostvariti zajedničke interese, a to su da razvijamo dobro susjedske odnose, da razvijamo evropsku perspektivu cijelog regiona. Na sastanku smo otvorili više tema, koje su značajne za građane naše dvije države. Riječ je o projektima koji se odnose na energetiku, kao i na infrastruktu i to je nešto što je najznačajnije. Mi nemam otvorenih političkih pitanja - kazao je Abazović.

Konaković je zahvalio na srdačnom dočeku i istakao da Crna Gora i BiH nemaju otvorenih političkih pitanja.

- Imamo potpisan sporazum o granici. Mi smo u misiji u kojoj geografski položaj BiH pokušavamo na pravi način iskoristiti. Naša misija je da budemo mjesto spajanja, a u tom prostoru vidimo zajedničke šanse za naše dvije države, na evropskom i euroatlantskom putu i tu nam neka iskustva Crne Gore mogu pomoći. Zajednički možemo nastupiti u dijelu promocije turizma. Sve ovo radimo u vremenu kada ljudi odlaze sa naših prostora, prije svega odlaze ka Zapadnoj Evropi i to je jedan veliki izazov - kazao je Konaković.

Konaković se sinoć sastao sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, a danas će još razgovarati i sa potpredsjednikom Vlade Ervinom Ibrahimovićem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.