open-navfaktor-logo
search
MVP BiH
Konaković priredio prijem za članove diplomatskog kora
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković priredio je danas povodom stupanja na dužnost ministra, prijem za predstavnike diplomatsko-konzularnih predstavništava i međunarodnih organizacija akreditovanih u Bosni i Hercegovini.
10.02.2023. u 17:21
get url
text
Elmedin Konaković priredio prijem

Minutom šutnje prisutni su odali počast žrtvama katastrofalnog zemljotresa u Republici Turskoj i Sirijskoj Arapskoj Republici.

Ministar je pozdravio prisutne zahvalivši na dolasku i posebno na trudu koji ulažu u jačanje i poboljšavanje međunarodnih odnosa i promoviranje mira i saradnje u svijetu općenito.

Naveo je kako nas sve pogađaju današnja svjetska dešavanja, od ekonomskih do političkih i kako vjeruje da stvaranjem jakog partnerstva između naših zemalja, zasnovanog na obostranom poštovanju, povjerenju i razumijevanju treba raditi zajedno i tražiti mogućnosti za prevazilaženje izazova.

Zamjenik ministra Josip Brkić izrazio je nadu da će se i ubuduće odnosi Bosne i Hercegovine i prijateljskih zemalja razvijati u duhu unapređenja saradnje sa ciljem izgradnje stabilnije Bosne i Hercegovine.

Prisutnima se obratio i doajen diplomatskog kora i ambasador Države Palestine Rezeq Namour.

Čestitao je na brzom uspostavljanju vlasti i ministru Konakoviću preuzimanje nove funkcije. Još jednom je naglasio prijateljstvo Palestine i Bosne i Hercegovine i zaželio nastavak uspješne saradnje dvije države, te posebno zahvalio svim sektorima Ministarstva na dosadašnjoj uspješnoj saradnji, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.

Prijem kod Elmedina Konakovića

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.