open-navfaktor-logo
search
Radončić ih otjerao
Konaković "pojačao" NiP Aganom Bunićem, Ifetom Kadić i ministrom Erminom Zulićem
Bunića je u proteklim danima Konaković više puta pominjao u kontekstu svog političkog obračuna sa Fahrudinom Radončićem
09.01.2020. u 21:57
get url
text

U Bihaću je danas ozvaničeno pristupanje jednog broja zastupnika, vijećnika i aktuelnih ministara iz Unsko-sanskog kantona Narodu i Pravdi. Ovoj političkoj stranci danas su zvanično pristupili zastupnici u Skupštini Unsko-sanskog kantona Agan Bunić i Ifeta Kadić, te ministar za pitanje boraca i RVI u Vladi USK Ermin Zulić iz SBB-a.

Osim pristupanja kadrova iz aktuelne izvršne i zakonodavne vlasti USK, danas su Narodu i Pravdi pristupili i vijećnici u Općinskom vijeću Bužim Hasan Hilić, Rifet Šahinović, Nezir Tahić i Hašim Livaković, vijećnici u Općinskom vijeću Velike Kladuše Agan Kekić, Damir Jušić i Jasminka Mujkić te Samir Jašaragić, vijećnik u Općinskom vijeću Bosanska Krupa, piše N1.

Agan Bunić je kazao da svoje djelovanje u Skupštini USK nastavljaju u okviru Kluba Naroda i Pravde te da će nastaviti podržavati aktuelnu Vladu. Bunića je u proteklim danima Konaković više puta pominjao u kontekstu svog političkog obračuna sa Fahrudinom Radončićem. On nije mogao oprostiti Radončiću i zastupnicima SBB-a što su napustili koaliciju šest stranaka u Kantonu Sarajevo i stvorili uvjete za pad vlasti u KS.

Agan Bunić je u javnosti poznat i po navodno kompromitirajućim snimcima sa Pornhuba koje je objavljivao Dnevni avaz.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.