open-navfaktor-logo
search
Problemi u Osmorki
Konaković o NES-u i SBiH-u: Razumijem ih donekle, ne možemo svi ostati imuni na to što radi Dodik
Narodni evropski savez i Stranka za BiH sinoć su izdali saopćenje u kojem su poručili svojim koalicionim partnerima da zaustave pregovore s Miloradom Dodikom i SNSD-om. Tim povodom oglasio se i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković, ubjeđujući javnost da je Osmorka i dalje stabilna.
03.01.2023. u 15:41
get url
text

Konaković je u intervjuu za Raport istakao da donekle razumije stav NES-a i SBiH.

- Nije lako ostati imun na jedan novi val negativnih izjava Milorada Dodika i procesa u kojima se ponaša neustavno. Nakon početne faze u kojoj su tonovi bili drugačiji, sad smo dobili nove negativne poteze. Ne možemo svi ostati imuni na to. Možda vidimo drugačija rješenja, ali generalno imamo svi isti stav - izjavio je Konaković za Raport.

Smatra da "politika konflikta" više odgovara Dodiku.

VEZANI TEKST - NES i SBiH: Država je važnija od par ministarskih fotelja, "Osmorka" mora zaustaviti pregovore s Dodikom
 

- Ja sam pristalica da mi svojim djelima i angažmanima zaustavimo njegovo negativno djelovanje. I kroz parlamente, kroz institucije BiH vratimo stvari na pravi kolosijek. Ne mislim da će ovo napraviti neki problem unutar Osmorke. Mi ćemo se uskoro sresti i o tome razgovarati - kaže Konaković.

Na pitanje da li je Osmorka stabilna, Konaković odgovara:

- Pa ja mislim da jeste. Ne vidim logiku da bi neko u ovoj fazi napravio neku samoubilačku misiju i zaustavio nešto što je ljudima dalo tračak nade. Ima stvari koje trebamo analizirati - istakao je Konaković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.