Petak, 05.03.2021.

Hitna sjednica

Konaković izgubio povjerenje: Mirza Čelik izabran za predsjedavajućeg Skupšine KS

FOTO: M. Živojević

Zamjenici Vibor Handžić, Danijela Kristić

Skupština Kantona Sarajevo je jednoglasno donijela odluku da MIrza Čelik bude predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo. 

- U odluci o izboru predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo, riječ Elmedin Konaković zamjenjujemo se riječima Mirza Čelik, ova odluka stupa na snagu danas i objavit će se u Službenim novinama Kantona Sarajevo - rekla je Smilja Viteškić, dopredsjedavajuća Skupštine KS. 

Mirza Čelik se prisutnima obratio sa nekoliko riječi. 

- Na jučerašnjoj sjednici Kluba Bošnjaka, od 29 zastupnika, zastupnika koji su izabrani u Klub Bošnjaka, njih 17 je dalo saglasnost, potvrdu da budem izabran u rukovodstvo Skupštine KS. U ime zastupnika koji su glasali ja se zahvaljujem - rekao je Čelik. 

Ponovo je data pauza od 15 minuta.  Nakon pauze za zamjenike predsjedavajućeg Mirze Čelika (SDA) izabrani su Smiljana Viteškić (SDA), Vibor Handžič(NS) i Danijela Kristić (NIP).  Po njihovom imenovanju sjednica je prekinuta i zakazana je nova, hitna sjednica za danas u 15 sati. Na njoj će se naći Prijedlog rebalansa budžeta za 2019. godinu i Prijedlog budžeta za 2020. godinu.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh