VEZANI TEKST - Lideri "Trojke" o novoj Vladi FBiH: Pritisak je nevjerovatan, nuđena i dva miliona KM, optužili Izetbegovića, Komšića...

- Ja nikada nisam obećao dati bilo kakav novac ili dar bilo kom pojedincu ili stranci. Kao direktor javnog preduzeća sam svjestan uloge i značaja funkcije koju obnašam, a time i odgovornosti koju imam, tako da se ja ne bavim dnevnom politikom niti utječem na dnevnopolitička zbivanja. I ja sam čuo priče po gradu da se upravo tzv. "Trojka" bavila onime što meni spočitava i kupovala zastupnike, a sada druge bez bilo kakvog dokaza optužuju za radnje kojima se oni bave.

Ja imam dovoljno životnog iskustva, privatnog i poslovnog uspjeha i nikada sebi ne bih dozvolio da na takav način utječem na bilo čiji stav i činim potencijalno krivično djelo. Nije prvi put da je g. Konaković izjavio neistinu i klevetničke navode upućene i meni i drugima. Nije primjereno jednom državnom ministru koji nas predstavlja u svijetu da se služi dnevnopolitičkim podvalama i lažima, a navedeno ponašanje je i sa ljudske strane sramotno. Imam časnu porodicu i u privatnom i poslovnom životu nemam niti jednu mrlju i nemam razloga ni potrebe da se bavim bilo čime što ne priliči normalnom čovjeku - stoji u demantu. 

Konaković je danas na press konferenciji lidera "Trojke", između ostalog, iznio niz optužbi na račun SDA i DF-a, te je i direktora Autocesta FBiH Elmedina Volodera optužio za pokušaj podmićivanja.

- Ovih 51, 52, 53 ruke u Zastupničkom domu su ljudi koji su odolili pritiscima. A molit ćemo ih da javno kažu koliko su im nudili. A prvi je Voloder iz Autocesta - optužio je Konaković, dodavši da će Vlada FBiH na čelu s Nikšićem biti danas potvrđena.