open-navfaktor-logo
search
Postoje i sankcije
Konačna odluka: Airbnb zabranio zabave u unajmljenom smještaju
Platforma za iznajmljivanje privatnog smještaja Airbnb objavila je da je trajno zabranila organizaciju bilo kakvih zabava u smještaju koji nudi širom svijeta, nakon što je to privremeno učinila u avgustu 2020. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).
28.06.2022. u 19:57
get url
text

- Privremena zabrana se pokazala efikasnom, a danas zvanično uvodimo zabranu kao našu politiku. Ometajuće zabave i događaji će i dalje biti zabranjeni, uključujući okupljanja na otvorenom. Imovine 'Kuće za žurke' će i dalje biti strogo zabranjene - navodi se u saopštenju Airbnba.

Stopa održavanja zabava u smještajnim kapacitetima koje nudi Airbnb na godišnjem nivou opala je za 44 posto, navode iz kompanije.

Podsjećaju da su pojedinci u vrijeme kada su zbog pandemije koronavirusa mnogi barovi i klubovi bili zatvoreni zabave održavali u iznajmljenim objektima.

- Ovo nas je zabrinjavalo i zbog remetilačke prirode neovlaštenih zabava i zbog rizika da ovakva okupljanja šire virus - dodaju iz kompanije.

Airbnb je 2020. takođe osnovao ekipu za brzu reakciju u slučaju problema, te predvidio sankcije protiv korisnika koji ne budu poštovali nova pravila ponašanja.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.