open-navfaktor-logo
search
Srbija
Kon: Od sutra otvorene bašte kafića, razmak dva metra među gostima, a ne stolovima
Od sutra će u Srbiji bašte kafića i restorana biti otvorene, ali će moći da se koriste sa 50 odsto kapaciteta, izjavio je član Kriznog štaba Srbije dr. Predrag Kon.
04.04.2021. u 10:47
get url
text

- Korekcije kojih će biti od ponedjeljka porazumijevaju da ugostitelji mogu da rade na 50 odsto kapaciteta na otvorenom, a detalji će biti definirani tokom dana da bi oni koji kontrolišu poštivanje mjera mogli da ih primijene - kazao je Kon gostujući na Prvoj TV.

Dodao je da u baštama mora da bude razmaka od dva metra među gostima, a ne među stolovima, i da moraju da se nose maske.

- To bi bio uvod u malo ozbiljnije poštivanje mjera, jer da smo te najosnovnije mjere poštovali, ne bismo morali ni da se zatvaramo - zaključio je Kon.

On je, komentirajući protivljenje vakcinaciji, ocijenio da se radi o prkošenju i inaćenju, što su ljudske slabosti.

- Međutim, tu ima i onih koji to ne rade iz takvih namjera, već iz vrlo svjesnih pobuda da izazovu otpor, a nema nijednog razloga za otpor, jer je vakcinacija jedini izlaz iz ovoga - rekao je Kon.

On je dodao da je takva vrsta kampanje besmislena, jer vakcinacija nije obavezna, već preporučena.

- Efekti vakcinacije se vide. Preko 32 odsto stanovništva Beograda je vakcinisano, i vidi se da u mjestima gdje je veći obuhvat vakcinacije dolazi do zaravnjenja krive, a tamo gdje je manji obuhvat broj oboljelih raste - naveo je Kon, pišu Nezavisne.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.