Komunalno Brčko: Smijenjen Rejzović, na čelo firme dolazi Mirsad Đapo

objavljeno: 18.01.2018. u 08:08

Dosadašnji direktor Javnog preduzeća "Komunalno Brčko" Nermin Rejzović smijenjen je sa ove funkcije, dok je za vršioca dužnosti imenovan Mirsad Đapo.

To je odlučeno na sjednici Upravnog odbora ovog preduzeća u srijedu navečer, potvrđeno je za Otisak.ba iz "Komunalnog". Priča o odlasku Rejzovića sa ove funkcije traje već nekoliko mjeseci.

On je za direktora imenovan na sjednici Upravnog odbora 9. januara prošle godine, nakon što je od 4. jula 2016. godine obnašao funkciju vršioca dužnosti direktora.

Mirsad Đapo je od 1986. godine pa sve do rata bio predsjednik Općinskog suda za prekršaje u Brčkom. Na prvim izborima u Brčko distriktu, 2004. godine, Đapo je izabran za gradonačelnika i na toj funkciji ostaje punih pet godina. Od 2009. do Općih izbora 2010. godine bio je predsjednik Skupštine Distrikta, a potom prelazi u Vijeće naroda RS-a.

Na Općim izborima 2014. godine borio se bez uspjeha za mjesto zastupnika u Parlamentu Bosne i Hercegovine, kao i na Lokalnim izborima 2016. godine, kada je sa svojom novom strankom Pokret za bolje Brčko-Đapo Mirsad [PBB] ostao bez mandata u brčanskoj Skupštini.

Bio je dugogodišnji član Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, a trenutno je predsjednik PBB-a.