open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo TK
Komšiju brutalno pretukao zbog neriješenih imovinskih pitanja: Određen pritvor Samiru Ganiću
Sudija za prethodni postupak Općinskog suda Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Samira Ganića (35) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teške tjelesne povrede.
27.04.2020. u 12:44
get url
text

Postoji osnovana sumnja da je Ganić 23. aprila u ulici Pavla Goranina u Tuzli, zbog prethodnih sporova u vezi sa imovinsko-pravnim odnosima koji traju duže vrijeme, zaustavio svog komšiju Gorana Sabranovića, psovao mu, a nakon toga i fizički nasrnuo na njega i udario ga pesnicom
u glavu.

VEZANI TEKST - Uhapšen Samir Ganić: Komšiji Goranu Sabranoviću nanio teške tjelesne povrede

Kada je Sabranović pao na zemlju, Ganić ga je više puta udarao rukama i nogama po glavi i tijelu i pri tome mu nanio teške tjelesne povrede, prelome na glavi, licu i nosu. Napad na Sabranovića su nakon toga spriječile komšije.

- Naredba o provođenju istrage je donesena i protiv S.R (26), koji je u Ganićevom dvorištu obavljao građevinske radove, zbog krivičnog djela lake tjelesne povrede. Istraga protiv S.R se vodi zbog sumnje da je jednog od komšija koji su razdvojili Ganića od oštećenog, udario u nogu i nanio mu laku tjelesnu povredu, a nakon toga ga pokušao udariti i lopatom u čemu su ga spriječili druge komšije - naveli su iz Tužilaštva TK.

Pripadnici MUP-a TK su nakon događaja obavili uviđaj i uzeli izjave svjedoka, te su uhaspsili Ganića.

Nad njim je izvršena kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Istraga u ovom predmetu je u toku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.