open-navfaktor-logo
search
Posjeta
Komšić: Vlasti u Federaciji zanemaruju strateški značaj Brčko distrikta
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić posjetio je danas Distrikt Brčko povodom 21. godišnjice od uspostave Distrikta Brčko.
09.03.2021. u 13:35
get url
text

Član Predsjedništva BiH tom prilikom odao je počast pogunulim borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine i poginulim braniteljima 108 pješadijske brigade Hrvatskog vijeća odbrane, saopćeno je iz njegovog ureda.

U izjavi za medije  Komšić je podsjetio da je definiranje statusa Brčkog do sada jedini amandman na Ustav države Bosne i Hercegovine, navodeći da za razliku od vlasti entiteta RS, vlasti u Federaciji zanemaruju strateški značaj Brčko distrikta, te da takva praksa mora biti promijenjena.

Komšić se sastao i sa gradonačelnikom Distrikta Brčko Esedom Kadrićem, a na sastanku je razgovarano o infrastrukturim projektima u Brčko distriktu, sa posebnom osvrtom na izgradnju trase autoputa Sarajevo - Beograd.

Naglasio je da u procesu nabavke vakcina Distrikt Brčko neće biti zaboravljen, te da je u tome smislu dobio garancije od premijera Federacije BiH Fadila Novalića.

Tokom posjete Brčkom i druženja sa građanima, Komšić, koji je i predsjednik Demokratske fronte, se sastao i sa Općinskim odborom DF-a Brčko distrikta BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.