open-navfaktor-logo
search
Općina Vogošća
Komšić: Trenutno je u BiH jedna velika politička kriza, ali dok je nas koji je volimo, Bosni neće nikad ništa biti
Trenutno je u BiH jedna velika politička kriza ali koristim priliku da kažem svim našim građanima da, sve dok je nas koji je volimo i koji je doživljavamo kao svoju domovinu, Bosni neće nikad ništa biti, istakao je Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, povodom obilježavanja Dana državnosti BiH u Općini Vogošća.
24.11.2021. u 17:10
get url
text
Komšić u Općini Vogošća

Kako je saopćeno, Općina Vogošća je svečano obilježila 25. novembar, Dan državnosti BiH, polaganjem cvijeća na spomen obilježja u centralnom dijelu Vogošće te svečanom sjednicom Općinskog vijeća.

Polaganju cvijeća prisustvovao je i Komšić te predstavnici boračkih udruženja, institucija vlasti i političkih subjekata. 

- Učenjem Fatihe na Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima Općine Vogošća i na spomen obilježjima ubijenim logorašima i civilnim žrtvama rata u vogošćanskom centralnom parku, dostojanstveno su obilježili ovaj značajan dan - saopćeno je iz Općine Vogošća.

Komšić je i tom prilikom čestitao svim građanima Bosne i Hercegovine ovaj veoma važan dan.

- Prije svega želio bih se sjetiti svih onih koji su dali živote za svoju domovinu i za slobodu koju danas živimo. Trenutno je u BiH jedna velika politička kriza ali koristim priliku da kažem svim našim građanima da, sve dok je nas koji je volimo i koji je doživljavamo kao svoju domovinu, Bosni neće nikad ništa biti. Iz krize možemo izaći samo jači i pametniji - poručio je Komšić.

Njemu je danas uručena plaketa od pripadnika Armije RBiH za nesebičan doprinos u očuvanju Bosne i Hercegovine.

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić kazao je da je jako važno "da zajedno djelujemo i da budemo dovoljno snažni kako bi ojačali našu domovinu".

- Svi oni koji zagovaraju rat i sukobe moraju biti sankcionisani - dodao je Smajić.

Obilježavanjem ovog datuma podsjeća se na 1943. godinu i Prvo zasjedanje ZAVNOBiH-a kada je naša domovina utemeljena kao država njenih građana i ravnopravnih naroda čime je potvrđen kontinuitet državnosti Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.