open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo BiH
Komšić sa dr. Azmijem: Dužni smo svakodnevno pričati o onom što se dešavalo u Srebrenici
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se sa dr. Waqarom Azmijem, predsjedavajućim organizacije "Remembering Srebrenica" iz Velike Britanije.
29.09.2021. u 14:09
get url
text

Tokom susreta razgovarano je o utiscima i utjecaju koji je imala online komemoracija povodom 26. godišnjice genocida u Srebrenici, ali i o svakodnevnim aktivnostima ove organizacije, koje doprinose očuvanju istine o onome što se dešavalo u Bosni i Hercegovini.

Predsjedavajući organizacije "Remembering Srebrenica" zahvalio je predsjedavajućem Komšiću na njegovom učešću tokom online komemoracije i aktivnoj podršci, ističući da njegovi jasni stavovi i borba za pravdu i jednakost svih građana imaju pozitivan utjecaj na bosanskohercegovačku zajednicu u Velikoj Britaniji, ali i društvo u cjelini.

Komšić je kazao da smo, kao dio civilizacijskog društva, dužni svakodnevno pričati o onom što se dešavalo u Srebrenici, kao i o dešavanjima tokom Drugog svjetskog rata, zbog budućnosti i novih generacija koje dolaze. Kao svjedoci mračne strane historije, imamo konstantnu obavezu da o njoj govorimo i da ne dozvolimo da se ponovi. Istakao je da svi zajedno moramo biti istrajni u borbi protiv fašizma, antisemitizma i svih drugih oblika netolerancije i diskriminacije u društvu, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.