Vijest je to koja je odjeknula i u drugim medijima naklonjenim Miloradu Dodiku, članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjedniku SNSD-a. 

- Glasali su protiv priznanja samoproglašenog Kosova - navodi se, uz pojašnjenje da su priznanje Kosova odbila sva trojica članova Predsjedništva BiH. 

Međutim, istina je potpuno drugačija. 

Član Predsjedništva Željko Komšić, koji je bio predlagač tačke dnevnog reda o priznanju Republike Kosovo, povukao je prijedlog odluke sa dnevnog reda sjednice Predsjedništva BiH.  

Dakle, predsjedavajući Šefik Džaferović i Komšić nisu se uopće izjašnjavali u vezi s Kosovom na bilo koji način dok je Dodik glasao protiv priznanja?! 

Predsjedništvo je 17. septembra glasalo u vezi s priznanjem Kosova. Tada su Džaferović i Komšić glasali da BiH prizna Kosovo dok je Dodik bio protiv. Danas se Predsjedništvo o tome trebalo izjašnjavati u drugom krugu glasanja. Da se prilikom glasanja ponovila ista situacija kao i prošli put, Dodik bi od Narodne skupštine RS-a mogao tražiti izglasavanje zaštite vitalnog entitetskog interesa. Međutim, od toga neće biti ništa. 

Očekuje se da će članovi Predsjedništva detaljnije pojasniti šta se dešavalo na sjednici na konferenciji za medije.