open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Komšić poručuje: Dodik može samo Čoviću držati lekcije o interesu Hrvata, meni ne može
Interes Hrvata u BiH su NATO integracije. Taj interes zastupam najmanje deset puta bolje od Dodikovog prijatelja Čovića, poručio je Željko Komšić
04.06.2019. u 21:04
get url
text
Željko Komšić

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, izjavio je za ATV da je su Bošnjaci izabrali Željka Komšića kao podobnog Hrvata.

- Veoma je teško ostvariti interese Republike Srpske u Predsjedništvu BiH u ovom sastavu. Željko Komšić je došao tu na osnovu nekoliko sumnjivih procesa koji su vezani za osnovnu stvar da Hrvati čiji je on predstavnik osporavaju njegov legitimitet, pokazujući da su u njegovoj kvoti glasova najveći broj bili Bošnjaci. Bošnjaci su sebi birali podobnog Hrvata - rekao je Dodik i dodao da u Komšićevoj politici se vidi velika naklonjenost "političkom Sarajevu, a ne bavljenje interesom Hrvata i dodaje:

- Sama činjenica da su gotovo sve opštine u kojim je hrvatsko stanovništvo većinsko poručili mu da ne dolazi, govori o tome da je on na neki način delekitimisan - kazao je Dodik.

Uslijedio je odgovor Željka Komšića, člana Predsjedništva BiH.

- Interes Hrvata u BiH su NATO integracije. Taj interes zastupam najmanje deset puta bolje od Dodikovog prijatelja Čovića, koji javno poziva na odustajanje od MAP-a u korist formiranja Vijeća ministara bez usvajanja ANP-a i nastavka NATO integracija - kazao je Komšić i dodao: 

- Dodik može samo još Čoviću držati lekcije o interesu Hrvata, meni ne može. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.