open-navfaktor-logo
search
Posjeta
Komšić: Odlični rezultati u TK rezultat odgovornog pristupa doktora
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se danas sa ministricom zdravstva u Tuzlanskom kantonu Dajanom Čolić, gastroenterologom prof.dr Nerminom Salkićem, prof.dr. Igorom Hudićem šefom ginekologije UKC Tuzla, i ginekologom prof.dr. Zlatanom Fatušićem.
19.05.2020. u 14:16
get url
text

Tokom sastanka razgovarano je o stanju zdravstvenog sistema u Tuzlanskom kantonu i u Bosni i Hercegovini, s posebnim akcentom na tekuće izazove u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Ministrica Čolić i doktori informisali su člana Predsjedništa BiH o trenutnim aktivnostima, izazovima i modelima borbe protiv pandemije, te iznijeli svoje prijedloge i ideje o cjelokupnom jačanju i unaprjeđenju zdravstvenog sistema Bosne i Hercegovine.

Istaknuto je da su zadovoljavajući rezultati u borbi protiv pandemije koronavirusa u Tuzlanskom kantonu rezultat timskog rada svih radnika u zdravstvenom sistemu, kao i rezultat preventivnih mjera koje su poduzete u cilju sprječavanja širenja virusa. Sagovornici su konstatovali da zdravstveni sistem Tuzlanskog kantona opskrbljuje skoro milion stanovnika Bosne i Hercegovine te da u tome smislu treba jaču institucionalnu podršku.

Komšić je čestitao ministrici Čolić kao najodgovornijoj osobi za stanje zdravstvenog sistema u Tuzlanskom kantonu na odličnim rezultatima i odgovornom suočavanju sa svim izazovima pandemije.

Sastanaku je prisustvovao i predsjednik Kluba DF-a u Skupštini Tuzlanskog kantona, Mahir Mešalić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.