open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Komšić odgovorio Dodiku: Aktivnosti Predsjedništva će biti povećane
Zaprijetio je Dodik, kojem se žuri da svojim kadrovima popuni pozicije u državnoj vlasti, novim blokadama, pored one kojoj svjedočimo u Parlamentarnoj skupštini BiH
11.05.2019. u 14:58
get url
text

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik nezadovoljan je činjenicom da vlast na državnom nivou još nije formirana. Na današnjoj konferenciji za medije u Banjoj Luci je odgovornost za tu činjenicu prebacio na političke strukture koje insistiraju na vladavini zakona, odnosno na poštivanju postojećih zakona koji se, prije svega, odnose na aktiviranje MAP-a i NATO put BiH.

Zaprijetio je Dodik, kojem se žuri da svojim kadrovima popuni pozicije u državnoj vlasti, novim blokadama, pored one kojoj svjedočimo u Parlamentarnoj skupštini BiH.

- Sposobnost i naša volja da učestvujemo u radu na nivou BiH se bitno smanjuje. Rekli smo da ćemo pokušati da razumijemo i istrpimo neke stvari, ali u ovom trenutku nema funkcioniranja Parlamenta, a i Predsjedništvo, kako stvari stoje, će doći u poziciju da smanji nivo svojih aktivnosti – izjavio je Dodik.

Odgovorio mu je član Predsjedništva BiH Željko Komšić, koji upravo od Dodika preuzima poziciju predsjedavajućeg.

- Aktivnosti Predsjedništva BiH neće biti smanjene, kao što poručuje gospodin Dodik. Kada preuzmem predsjedavanje, one će upravo biti povećane. Gospodin Dodik kao predsjedavajući Predsjedništva BiH u toku ovog mandata sazvao je samo dvije redovne sjednice. Javnost to treba imati u vidu – kazao je Komšić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.