open-navfaktor-logo
search
Za crnogorske medije
Komšić o Krivokapiću: Nismo mi naivni, znamo njegova uvjerenja
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, komentarišući to što je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić čestitao neustavni Dan Republike Srpske, kaže da je predsjednik Vlade platio danak neiskustvu.
14.01.2021. u 08:26
get url
text

- Ali, ipak, ni mi nismo naivni pa da nismo upućeni u njegova uvjerenja. Vidio sam da je gospodin Krivokapić kazao da je čestitao u privatnom svojstvu, ali što se nas tiče nema mjesta ni vremena da tumačimo to šta je privatni, a šta zvanični stav. Nas samo zanimaju zvanični stavovi. Gospodin Krivokapić će imati priliku da se popravi, a razumijemo da je relativno nov u politici - jasan je Komšić.

Odgovajući na pitanje CdM-a li će i koje poteze povući ukoliko Krivokapić ne objasni ovaj potez, Komšić napominje kako ne žele da sada nešto dodatno zatežu.

- Kao što rekoh, Krivokapić će imati dovoljno prilika da bolje predstavlja interese građana Crne Gore - rekao je on.

Komšić je odgovorio i na pitanje da li će izjava crnogorskog premijera narušiti dobre i prijateljske odnose dvije zemlje?

- Crna Gora je u NATO-u, a Bosna i Hercegovina čini ključne korake ka članstvu u NATO. Obje zemlje također teže ka članstvu u EU. Sve dok je situacija takva, to naše dvije države čini partnerima i saveznicima - zaključio je on.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.