open-navfaktor-logo
search
Bužim
Komšić: Niko ovoj zemlji nije vjeran kao Krajišnici
U Bužimu su sinoć uz obilježavanje 30. godišnjice od osnivanja 505. viteške bužimske brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine zatvorene manifestacije "Slobodarski dani viteškog grada Bužima" i "Igman 2022".
16.08.2022. u 08:07
get url
text

- Hvala dragom Bogu koji je vjekovima počastio ovaj dio Bosne i Hercegovine da majke rađaju heroje i da ovaj kraj bude na vrhu njene odbrane. Ponosni smo na 505. bužimsku vitešku brigadu, generala Izeta Nanića i na sve naše komandante, heroje i šehide. Hvala svim gostima koji su došli i dobrodošli u Bužim, među nas Krajišnike - kazao je Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona.

Manifestacija "Slobodarski dani viteškog grada Bužima" uvrštena je u manifestaciju "Igman 2022".

- To je ono što smo tražili da državne institucije stanu iza 505. bužimske brigade, i herojske borbe Bužimljana - kazao je Mersudin Nanić, načelnik Općine Bužim.

Centralnoj svečanosti obilježavanja 30. godišnjice osnivanja 505. viteške bužimske brigade prisustvovao je i Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

- Niko ovoj zemlji nije vjeran kao Krajišnici, a da im je država manje dala zauzvrat. Ta nesebičnost koju Krajišnici pokazuju je jedan fenomen, jedno čudo, bez obzira da li ovdje žive ili u nekom drugom dijelu svijeta i ne možete da se ne divite nečem takvom - kazao je između ostalog Komšić.

U znak sjećanja na herojsku borbu 505. viteške bužimske brigade uskoro će se snimati film o generalu Izetu Naniću.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.