open-navfaktor-logo
search
Odgovorio joj
Komšić: Krišto očito još nije pročitala prvu rečenicu Ustava, presude iz Haga govore za kakvu BiH se HDZ borio
Borjana Krišto, zamjenica predsjednika HDZ-a i kandidatkinja stranaka HNS-a za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, očito još nije stigla pročitati prvu rečenicu člana 1. Ustava Bosne i Hercegovine, poručio je Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, reagirajući nakon što je Krišto nazvala Bosnu i Hercegovinu "državnom zajednicom". 
13.09.2022. u 17:07
get url
text

- Bosna i Hercegovina nije nikakva "državna zajednica". Gospođa Krišto očito još uvijek nije stigla pročitati prvu rečenicu Člana 1. Ustava Bosne i Hercegovine koji kaže:

VEZANI TEKST - Čovićevo najljepše i najpametnije biće šalje opasne poruke: BiH je državna zajednica

Republika Bosna i Hercegovina, čije je zvanično ime od sada "Bosna i Hercegovina", nastavlja svoje pravno postojanje po međunarodnom pravu kao država, sa unutrašnjom strukturom modificiranom ovim Ustavom, i sa postojećim međunarodno priznatim granicama - podsjetio ju je Komšić.

Dodao je da, što se tiče toga za kakvu BiH se HDZ borio, tu je stvar jasna, te da je "ta borba je opisana u presudama međunarodnih sudova".

Krišto je danas u svom govoru u Jajcu BiH je nazvala "državnom zajednicom" te poručila da to nije država za koju su se borili "hrvatski borci".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.