open-navfaktor-logo
search
Neće im uspjeti...
Komšić: HDZ, SNSD i šačica odmetnutih članova međunarodne zajednice rade na blokadi izbora
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je danas da je sada već potpuno jasno svima da HDZ nije odustao od svog plana da blokira održavanje izbore ove jeseni, a sada je privolio i svoje partnere iz SNSD-a da ih podrže u tome.
23.05.2022. u 18:12
get url
text

Dodao je da ovaj put to rade tiho - javno govore da su za izbore, a ustvari koriste sve mehanizme da spriječe CIK BiH da dođe do novca kako bi izbori bili organizirani.

- Mislim čak da imaju podršku šačice odmetnutih predstavnika međunarodne zajednice, a sve kako bi se nakon odgađanja izbora opet vratili pregovorima oko izbornog zakona. To su isti ljudi koji bez obzira na javne stavove institucija i zemalja koje predstavljaju, već godinama pokušavaju Čoviću dati ono što želi. Srećom, oni su manjina, i neće im uspjeti spletkarenje - naveo je Komšić.

Smatra da je apsolutni prioritet svih probosanskih stranaka da izbori budu održani.

- Čini mi se da su se neki uspavali, a to ne smijemo sebi dopustiti, jer će posljedice biti katastrofalne. Odgađanje izbora samo jedan mjesec dana će vjerovatno značiti i odgađanje u nedogled. Moramo svi djelovati zajednički prema međunarodnoj zajednici. Ako zbog Čovićevih i Dodikovih blokada ne prebacimo sredstva već ove sedmice, a ne vidim kako će to biti moguće, Visoki predstavnik mora donijeti odluku - poručio je Komšić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.