open-navfaktor-logo
search
Želje Zagreba i Beograda
Komšić: Dodikov treći entitet je strateški interes velikosrpske politike
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagovao je na izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koje je lider SNSD-a iznio jučer u beogradskim medijima.
01.11.2020. u 10:04
get url
text

Komentirao je navode Milorada Dodika o raspadu BiH i bojkotovanju izbora 2022. godine od HDZ-a.

- Pomislio sam da se Čović za Noć vještica maskirao u Dodika, čitajući Dodikovu izjavu o bojkotu izbora i raspadu BiH ukoliko se Izborni zakon ne usvoji po Čovićevoj želji - rekao je Komšić, prenosi N1.

- Šalu na stranu, jer joj nije vrijeme, Dodik nije rekao ništa novo. Treći entitet ili izborni zakon po želji Čovića, što je jedno te isto, jeste strateški interes velikosrpske politike. Omogućavanje toga bio bi uvod u separatizam i razvaljivanje države. Međutim do toga neće doći - rekao je Komšić.

Dodao je kako cijeni da je u neku ruku i dobro što je Dodik do kraja ogolio namjere Čovićeve politike, ali i razotkrio dvostruku igru zvaničnog Zagreba. Sada, navodi Komšić, više niko nema pravo sumnjati u to da se iz Zagreba i Beograda koordinirano radi protiv Bosne i Hercegovine.

- Neće im te želje proći, nisu ni tenkovima pa neće ni riječima. Čak ni onda kada za svoje planove nađu saveznike i u Sarajevu, a nije da nemaju mušterija i onih što se nude, ni tada, kad uz sebe otvoreno budu imali veleizdajnike države, to im to neće uspjeti - zaključio je Komšić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.