open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo BiH
Komšić: Dodika ne može spasiti Vučić, nego usvajanje HDZ-ovih zahtjeva koje podržava Rusija
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić komentarisao je sinoćnji sastanak u Beogradu između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i člana Predsjedništva BiH iz bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika.
24.10.2021. u 18:48
get url
text

VEZANI TEKST - Dodik: Ne damo šume i poljoprivredno zemljište; Vučić: RS ne pravi problem, bit ćemo protiv sankcija

- Dodika ne može spasiti Vučić, bez obzira koliko se on protivio uvođenju sankcija, jer o sankcijama koje se najavljuju ne odlučuje on, niti ih ukoliko se s njima krene, može zaustaviti.

Jedino što Dodika i njegov plan razgradnje države spašava jeste usvajanje anticivilizacijskih HDZ-ovih zahtjeva za izmjene izbornog zakona, koji ne znače ništa drugo nego ubijanje ne samo evropske, nego još bitnije od toga, i NATO perspektive BiH, i bacanje pod noge usvojenog Programa reformi, pri čemu Rusija može zadovoljno trljati ruke, a time bi dodatno ojačala i Dodikova separatistička politika - rekao je Komšić.

Konačni cilj Dodikove politike je dezintegracija države.

VEZANI TEKST - Analitičari iz Washingtona i Brisela o tenzijama u BiH: SAD se mora više uključiti, EU nema volju za djelovanje

- Nešto poput toga vodi u sigurnu dezintegraciju države BiH. Dodikov ekstremizam i nasilje upravo je rezultat onog etničko - totalitarnog sistema koji Čović hoće da podeblja. Budu li se politički procesi u BiH odvijali u tome pravcu to će značiti nagradu za svaki oblik destruktivnog političkog djelovanja. Svi oni koji jesu za državu Bosnu i Hercegovinu, vjerujem da su toga i svjesni. Od toga kako ćemo se svi zajedno prema tome postaviti, ovisi i u budućnost BiH, a ona će biti baš onakva kakvu smo zaslužili - zaključio je Komšić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.