open-navfaktor-logo
search
Trener Werdera
Kompliment bivšem Zmaju: Ibišević najbolji u protivničkom šesnaestercu u posljednjih deset godina
Berlinska Hertha igra još jednu sezonu za zaborav, sezonu u kojoj je tim iz njemačke prijestolnice promijenio već dvojicu trenera, a trenutno se nalazi na 14. poziciji.
06.03.2020. u 15:38
get url
text

Prava je se sreća što još nekoliko timova nije na svom nivou ove sezone, inače bi Stara dama iz Berlina bila u opasnoj zoni.

Jedna od tih timova je i sastav Werdera, posljednjeplasirani tim Bundeslige, koji sutra gostuje na Olympiastadionu u Berlinu.

Tim iz Bremena je u dosadašnjem dijelu prvenstva skupio svega 17 bodova, a u posljednjih šest mečeva u Bundesligi upisao je isto toliko poraza.

Trener Werdera tvrdi kako njihov naredni rival ima veliki napadački potencijal. Govoreći o napadu ekipe iz Berlina Florian Kohfeldt dao je veliki kompliment bivšem napadaču bh. reprezentacije Vedadu Ibiševiću.

- Imaju odlične igrače u napadu kao što su Cunha i Piatek, a dobri su i po krilima gdje imaju Dilrosuna i Wolfa. To je jako veliki kvalitet. Ipak, Vedad Ibišević je za mene jedan od najboljih napadača u protivničkom šesnaestercu u posljednjih deset godina u Bundesligi - rekao je trener tima iz Bremena pred sutrašnje gostovanje kod Herthe.

Utakmica između Herthe i Werdera počinje sutra u 15.30 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.