Predstavljanje bh. kompanija na ovom sajmu, na kojem su izlagači iz više od 200 zemalja, organizirala je i finansijski podržala Vanjskotrgovinska komora BiH, uz podršku Švicarskog programa za promociju izvoza (SIPPO).

U paviljonu VTK BiH izlaže sedam bh. proizvođača iz prehrambene industrije: As Holding Sarajevo, Kolmix Velika Kladuša, Mladegs-Pak Prnjavor, Jami Sarajevo, Delta trade Zenica, Halilović Ilijaš i Mljekara Livno. Izlagači iz BiH se predstavljaju na zajedničkom štandu, kojeg su već tokom prvog dana sajma posjetili predstavnici privrednih komora drugih zemalja, kao i mnogobrojni posjetioci, izlagači i potencijalni poslovni partneri. 

VTK BiH  je poduzela opsežne aktivnosti za pozivanje potencijalnih partnera i kupaca s bh. izlagačima, pripremljen je i e-katalog bh. izlagača, a dogovoreno je i održavanje mnogobrojnih sastanaka s potencijalnim poslovnim partnerima.  

Sajam SIAL 2022 se održava do 19. oktobra, a na sajmu će biti organizirani i mnogobrojni forumi i konferencije te prezentacije trendova i inovativnih rješenja iz oblasti prehrambene industrije, navodi se u saopćenju Vanjskotrgovinske komore BiH.