open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
Kompanija Ryanair stiže na Međunarodni aerodrom Tuzla
Aviokompanija Ryanair dodaje Tuzlu kao novu destinaciju u svoju mrežu od preko 225 aerodroma. Oni su najavili dvije linije za Stockholm i Memmingen, koje će biti dio zimskog reda letenja.
10.06.2022. u 11:57
get url
text

Ryanair će od novembra 2022. godine saobraćati na pomenute dvije linije dva puta sedmično, nudeći lokalno građanima Tuzle niskotarifne opcije putovanja kao i konekcije prema drugim evropskim destinacijama, saopćeno je iz Ryanaira.

Kako bismo omogućili putnicima da rezervišu svoj zimski odmor po najnižim cijenama, dodaje se u saopćenju, pokrećemo rasprodaju sa dostupnim cijenama avionskih karata od samo 19,99 eura za putovanja od novembra 2022. do januara 2023.godine koja se moraju rezervirati do subote 11. juna.

- Sretni smo što dodajemo Tuzlu u našu stalno rastuću mrežu širom Evrope, Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike, a zahvaljujući naporima novog menadžmenta aerodroma koji je prepoznao koristi od poslovanja najveće i najpouzdanije aviokompanije u Evropi. Ove nove linije u Tuzli će sada građanima Bosne i Hercegovine ponuditi pristup najvećoj aviokompaniji i najraznovrsnijoj mreži letova u Evropi. Radujemo se daljnjem rastu u BiH u godinama koje dolaze i mogućnosti da najavimo još novih i uzbudljivih ruta za sljedeće ljeto - rekao je direktor razvoja ruta u Ryanairu Ray Kelliher.

Podsjećamo, letove s Međunarodnog aerodroma Tuzla trenutno obavlja samo kompanija WizzAir, koja ima dva bazna aviona. Činjenica da aerodrom posluje sa samo jednom aviokompanijom već godinama je bila razlog za mišljenje s rezervom tokom eksterne revizije.

- Zadovoljstvo nam je da možemo najaviti početak operacija najveće aviokompanije u Evropi sa našeg aerodroma što kolektiv MAT-a doživljava kao historijski dan za razvoj aerodroma. Time dobijamo na značaju i popravlja svoju poziciju u odnosu na ostale aerodrome u regionu. Dolaskom Ryanaira proširuje se mreža destinacija, a sve na zadovoljstvo korisnika usluga MAT-a - rekao je direktor MAT-a Dževad Halilčević.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.