open-navfaktor-logo
search
U petak na Grbavici
Kompanija iz SAD-a pokrovitelj derbija Željezničar - Sarajevo, određene cijene ulaznica
Gradski derbi između Željezničara i Sarajeva igra se u petak s početkom od 20:00 sati.
23.08.2022. u 09:52
get url
text

Generalni pokrovitelj derbija je kompanija NFT- TiX.

- FK Željezničar postaje prvi sportski kolektiv u svijetu koji će ponuditi NFT ulaznice za prisustvo jednoj sportskoj priredbi. NFT ulaznice su kolekcionarske, a za prvu NFT ulaznicu za kolekciju FK Željezničar odabrali smo jednu od najljepših uspomena iz derbi utakmica za naše navijače, pobjednički gol iz derbija odigranog 5. juna 1998. godine - saopćeno je iz Željezničara.

NFT TiX je kompanija iz Sjedinjenih Američkih Država koja prva u Bosni i Hercegovini vrši prodaju ulaznica putem Ethereum blockchain tehnologije. Već je uspješno realizovala partnerstva na prodaji ulaznica za evente poput Exit festivala, Sea Dance festivala, VIP ulaznica za nastup Solomuna u Sarajevu, Garden Of Dreams i mnogi drugi.

Blockchain ticketing tehnologija osigurava prodaju ulaznica od krivotvorenja, preprodaje i drugih radnji koje oštećuju klub prilikom prodaje ulaznica, a prilikom preprodaje ulaznica na platformi NFT-TiX, klub će dobiti procenat od te prodaje. Određen broj ulaznica za derbi utakmicu protiv FK Sarajevo bit će u prodaji putem stranice www.nft-tix.com.

Utakmica između Željezničara i Sarajeva igra se u petak od 20 sati na stadionu Grbavica. Klub će u utorak objaviti informacije o prodaji ulaznica, a cijene su sljedeće: pet KM (Jug), osam KM (Sjever), deset KM (Istok), 20 KM (Zapad A1), dvije KM (Istok za djecu).

- FK Željezničar poziva sve navijače i simpatizere da dođu na svoju Grbavicu, te da fer i korektnim navijanjem tokom svih 90 minuta nose Plave do pobjede - saopćeno je sa Grbavice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.