open-navfaktor-logo
search
Stranačko zapošljavanje
Komisija u sarajevskim Toplanama imenovala SDP-ovce za direktore pa još nagrađeni sa po 500 KM
Povećanje broja izvršnih direktora jedan je od prvih poteza uprave KJKP Toplane Sarajevo po preuzimanju mandata. 
10.02.2020. u 16:09
get url
text
Vozila KJKP Toplane pred centralom SDP-a

Umjesto dva, upravu Toplana, pored generalnog direktora Berina Alagića, trenutno čine tri izvršna direktora, što će, uzimajući u obzir dodatne troškove koje iziskuje takva reorganizacija, građani Kantona Sarajevo (KS) plaćati iz svojih džepova.

Nakon što je Alagić, kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) za Zastupnički dom na prošlim Općim izborima, imenovan za generalnog direktora Toplana, uslijedilo je popunjavanje ostalih pozicija kadrovima iste stranke, te uvođenje novih rukovodećih pozicija u sistematizaciji, koje su također preuzeli kadrovi SDP-a.

Tako je na mjesto izvršnog direktora tehničkih poslova imenovan Mirza Musić, sin nekadašnjeg SDP-ovog premijera KS Fikreta Musića. Na mjesto izvršenog direktora ekonomsko-finansijskih poslova je nakon "konkursne procedure" izabran Sejfo Ušanović, kojeg je "šestorka" prethodno imenovala na čelo Sarajevogasa.

Član SDP-a Mahir Delić je zatim uzeo godinu neplaćeno na poziciji šefa Pravne službe Doma zdravlja KS, te je imenovan za vršioca dužnosti izvršnog direktora pravnih i općih poslova Toplana. I njemu je nakon provedene "konkursne procedure" uklonjena odrednica "v. d." ispred pozicije.

Nakon što su sve konkursne procedure za pozicije izvršnih direktora okončane imenovanjima SDP-ovih kadrova, što se baš ne uklapa u deklarativnu opredijeljenost nekadašnje "šestorke" u, kako su govorili, vraćanje vjere u konkursne procedure, Nadzorni odbor Toplana, kojim predsjedava SDP-ov Žan Matić, odlučio je nagraditi članove Komisije za provođenje konkursa.

Tako je Matić u svojstvu predsjednika Nadzornog odbora usvojio zaključak, kojeg je u ime Toplana odobrio i potpisao Alagić, a kojim sam sebe nagrađuje, ovaj put u svojstvu predsjednika Komisije, sa 500 KM. Po 500 KM su, sudeći prema odluci koja je u posjedu Faktora, dobila još tri člana Komisije.

- S obzirom na to da je Komisija sve svoje aktivnosti provodila izvan radnog vremena, poslije 16 sati, i imajući u vidu složenost i odgovornost zadatka, odlučeno je kao u dispozitivu – navodi se u obrazloženju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.