open-navfaktor-logo
search
Četiri glasa protiv
Komisija nije dala saglasnost za imenovanje nove Vlade KS, šta sad?
Komisija za imenovanje Vlade Kantona Sarajevo većinom glasova na današnjj sjednici nije dala saglasnost za imenovanje nove Vlade Kantona Sarajevo.
11.02.2020. u 16:08
get url
text

Od  sedam članova Komisije četvero ih je glasalo protiv imenovanja. Protiv imenovanja su glasali predjsednik Komisije Elmedin Konaković (NiP), Vibor Handžić (Naša stranka), Amra Junuzović-Kaljić (NBL) i Segmedina Srna-Bajramović (SDP).

Za imenovanje nove Vlade glasali su Bibija Kerla (DF), Zvonko Marić (SBB) i Mirza Čelik (SDA).

Danas se trebala održati i sjednica Kolegija Skupštine KS, ali je odgođena za sutra, kazao nam je Zvonko Marić i ispričao koji su sledeći koraci za imenovanje.

- Sekretar Skupštine KS je kazala da Komisija treba glasati za imenovanje nove Vlade. Opozicija ima većinu u Komisiji, a možda je to trebalo ranije promjeniti. Tako je završeno glasanje. Međutim, to ne znači ništa jer po članu 37 Komisije za imenovanje o nadležnostima u kojem piše čak i ako se Komisija ne slaže za imenovanje nove Vlade materijali za imenovanje se prosljeđuju Skupštini KS da proces ne staje. Na sljedećoj sjednici Skupštine KS ova komisija ili će podnijeti ostavku ili će biti smijenjena. I pored toga i sa negativnim mišljenjem Komisije za imenovanja zastupnici Skupštine odlučuju o imenovanju nove Vlade, a za to već postoji većina – pojasnio je Marić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.