U skladu s epidemiološkom situacijom uz članove najuže porodice komemoraciji, koja je održana u FIS-a, prisustvovali su i najbliži saradnici iz FIS-a, poslovni partneri i prijatelji iz Udruženja poslodavaca Vitez te predstavnici društvene zajednice i vlasti. O tome ko je bio Pero Gudelj, šta mu je značio FIS, kako je raslo ovo privredno čudo, a i on s njim, u ime kompanije FIS govorila je Dijana Brkan, piše Vitez.info.

Svoje sjećanje na njega na komemoraciji su podijelili i bliski prijatelji Željka i Vojko Budimir te Perica Strukar – Viteška lola. Za sebe je Pero znao reći da je dijete sa sela koje voli puno raditi, svirati i pjevati. Nikada nije krio svoju ljubav prema harmonici. Često je znao kazati kako upravo harmonici duguje sve što je stekao. Upravo stoga, a i u znak zahvale za podršku i savjete prigodnu kompoziciju na harmonici izveo je Marko Plavčić, student muzičke akademije.

Preskromne su riječi koje bi opisale Perin doprinos razvoju Viteza, pri tome ne misleći samo na njegovu podršku razvoju privrede, nego i razvoju sporta, kulture, informiranja… Njegov Vitez danas mu se odužio opraštajući se od njega, a danas je i  dan žalosti u tom gradu koji mu je dodijelio najviša priznanja. 

Perina energija, vizija, rad odavno su premašile lokalne okvire. Razmišljao je i djelovao puno šire. O tome su u svom oproštajnom govoru posvjedočili i načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić, kao i premijer Kantona Središnja Bosna, Tahir Lendo. Dirljivim govorom od Pere Gudelja se oprostio i Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH.

Komemoracija za Peru Gudelja zaključena je kratkom video prezentacijom, u kojoj su sadržani i djetinjstvo, i počeci, i porodica, i FIS, i harmonika i sve ostalo što je Peru Gudelja činilo jedinstvenim.