open-navfaktor-logo
search
Ministar zdravstva FBiH
Komemoracija Vjekoslavu Mandiću: "Bio je odgovoran i nenametljiv"
U amfiteatru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru danas je održana komemoracija za preminulog ministra zdravstva Federacije BiH Vjekoslava Mandića. O liku i djelu govorile su Mandićeve kolege iz Vlade, saradnici i prijatelji, nakon što su se prethodno brojni upisali u knjigu žalosti u zgradi Vlade FBiH u Mostaru.
09.10.2021. u 13:03
get url
text

U ime Sveučilišne kliničke bolnice Mostar od Mandića se oprostio direktor Ante Kvesić. Govoreći o Mandiću, prisjetio se njihovog prvog susreta devedesetih, otkada su, kako je rekao, gajili iskreno prijateljstvo.

- Sućut porodici u ime našeg kolektiva. Izgubili smo sposobnog i privrženog čovjeka. Sjećam se našeg prvog susreta. Tada je započelo iskreno prijateljstvo koje je potrajalo do njegove smrti. Uradio je mnogo toga. Izgarao je, donosio je mnogo teških odluka, a mnogo je radio i posljednjih mjeseci i godina, iako je znao koliko je bolestan. Pokoj mu vječni - rekao je Kvesić.

O saradnji sa Mandićem iz koje se izrodilo prijateljstvo govorio je i premijer Federacije BiH Fadil Novalić. Kazao je, između ostalog, da je dosadašnji ministar zdravstva bio odgovoran i nenametljiv čovjek, a podsjetio je i da je prije formiranja aktualnog saziva Vlade FBiH, obnašao odgovorne funkcije, prije svega u periodu od 2005. do 2007. godine.

{$galerijaFotografija}

- Nikom od nas dolaskom pandemije nije bilo lako raditi. Vjekoslav je od početka donosio razumne odluke koje su uvijek bile u korist naših građana. Bio je, prije svega, dobar čovjek i prijatelj. Toga su svjesni svi koji su imali čast raditi s njim. Teško će se nadomjestiti njegov odlazak. Izražavam duboku sućut porodici u svoje i u ime Vlade FBiH - rekao je Novalić.

Vjekoslav Mandić danas će biti sahranjen na Rimokatoličkom groblju Lakševine u Mostaru.

Komemoracija Vjekoslavu Mandiću
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.