open-navfaktor-logo
search
Tuga, ali i ponos
Komemoracija Segmedini Srna Bajramović: Ostavila nam je trasiran put tolerancije, povjerenja i ljubavi
Komemoracija Segmedini Srna Bajramović održana je danas u sali Federalnog parlamenta. 
02.06.2022. u 12:47
get url
text

{$galerijaFotografija}

Srna Bajramović će biti sahranjena danas u 15 sati na groblju Bare. O liku i djelu novinarke i političarke, koja je u utorak preminula od posljedica srčanog udara, govorili su predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, zatim predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elevedin Okerić, predsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Tomislav Martinović, glumac Miki Trifunov...

VEZANI TEKST - Ispraćaj i ukop Segmedine Srna Bajramović sutra na groblju Bare

- Odavno jedna vijest nije izazvala toliko nevjerice i želje da nije tačna. Bezbroj poruka i poziva samo s jednim pitanjem: "Je li istina?", a onda identična reakcija, je li moguće, kako, zašto. Tragedija, tuga, bol, žalost, sve u jednoj vijesti i jednoj rečenici koju čovjek ne poželi nikad čuti. Otišla je Segmedina Srna Bajramović, naša Segi. Tuga svih nas je bezgranična, ali u isto vrijeme i ogroman ponos zbog činjenice da je, kako svojoj porodici, tako i svima nama, svojim saradnicima ostavila trasiran put međusobnog uvažavanja, tolerancije, povjerenja i ljubavi - kazao je Nikšić.

Dodao je da su samo dan prije, pričali, šalili se, smijali, dogovarali šta i kako dalje.

- Znam koliko je bila vezana za svoju porodicu. Ja sam se njoj hvalio mojim unukom, ona pričala o svom ponosu, svojim sinovima. Još jedna kampanja je bila pred nama, a danas je pratim bez povratka. Kažu da se vrijednost ljudskog života na kraju mjeri prema broju prijatelja koje imaš, prema tome ko ostaje nakon tebe. Po tome je naša Segmedina bila jako, jako vrijedna osoba. Zato je jako teško suočiti se sa trenutnom istinom kako je više nećemo vidjeti, kako nećemo vidjeti njen zarazni osmijeh, kako se neće više duriti i tvrdoglavo istrajavati na stavovima u kojima je vjerovala da je u pravu - između ostalog je rekao Nermin Nikšić.

Na komemoraciji se obratio i stariji sin Afan Bajramović i zahvalio svima što su došli i iskreno i iz ljubavi odali počast njegovoj majci.

Segmedina Srna Bajramović bila je neumorna novinarka i političarka.

Rođena je 5. januara 1973. godine u Sarajevu. Završila je Fakultet političkih nauka sa zvanjem diplomiranog novinara. Bila je novinarka i urednica na Televiziji BiH i RTV Federacije BiH. Njen prvi angažman bio je vezan za opsadu Sarajeva i legendarnu emisiju Rat art. Pamtit ćemo je i kao voditeljicu i urednicu velikih TV projekata: "Ekselencijo, dobro veče", "Subotom uvečer", "Pozitiv", Eurosong, Šlager sezone...

Od ulaska u politiku, kao članica Socijaldemokratske partije obnašala je funkcije delegata u Domu naroda Parlamenta FBiH, zastupnice u Skupštini KS i potpredsjednice SDP BiH.

Komemoracija, Segmedina Srna Bajramović, 02.06.2022
1 od 15
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.