open-navfaktor-logo
search
Sjajna gesta
Kome je Edin Džeko posvetio prvi hat-trick u Ligi prvaka?
Za Džeku je najvažnija dobra partija ekipe
03.10.2018. u 00:00
get url
text

- Golovi su uvijek dobri za napadača - rekao je Edin Džeko nakon hat-tricka protiv Plzena u pobjedi Rome rezultatom 5:0 u meču drugog kola grupne faze Lige prvaka.

Za Džeku je najvažnija dobra partija ekipe.

- Ovo je treća pobjeda zaredom i moramo zadržati ritam - dodaje Dijamant, koji je u posljednjih sedam utakmica u Ligi prvaka dao osam golova.

- Prvi gol je definitivno promijenio tok utakmice. Protivnik je bio iznenađen i izgubio je samopouzdanje. Nakon toga bilo je mnogo lakše igraati. Nismo dobro krenuli u u sezonu, a danas je bila dobra utakmice, kako za tim, tako i za mene. Moramo nastaviti ovako, mislim da ovo nije naš maksimum i da možemo bolje - izjavio je bh. napadač.

- Sretan sam zbog prvog hat-tricka u Ligi prvaka. Utakmica protiv CSKA će biti važna. Oni su pobijedili Real Madrid što niko nije očekivao.Naredne dvije utakmice, posebno one kod kuće najvažnije su u grupnoj fazi - smatra Dijmant.

Dodajmo i da je Džeko hat-trick posvetio mladom igraču Rome Riccardu Calafioriju, koji je teže povrijeđen u utakmici Omladinske Lige prvaka protiv Plzena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.