open-navfaktor-logo
search
Putevi u BiH
Kolovoz mokar i klizav, na M-17 saobraća se jednom trakom
U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove smanjena je vidljivost, zbog magle ili niske oblačnosti pa iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i drže odstojanje između vozila
09.05.2019. u 07:58
get url
text

Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još ponegdje pada kolovoz je mokar i klizav.

U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove smanjena je vidljivost, zbog magle ili niske oblačnosti pa iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i drže odstojanje između vozila.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila, saobraća se jednom trakom naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su sanacioni radovi na dionici M-18 Olovo - Kladanj, pa se na mjestu izvođenja radova saobraća usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Od ostalih puteva gdje je zbog radova izmjenjen režim saobraćaja izdvajamo putne pravce: Semizovac - Vogošća (na ulazu u Vogošću), Mostar - Čitluk, Busovača - Kiseljak, Tarčin - Konjic, Cazin - Srbljani, Ustiprača - Goražde, Teslić - Karuše, kao i radove u Ključu, Jajcu i Tasovčićima (Čapljina).

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.