open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Kolone na izlazima iz naše zemlje na više graničnih prijelaza
Duga zadržavanja na prijelazima Izačić i Bosanski Brod
14.07.2019. u 14:07
get url
text
Granični prijelaz, ilustracija

Na graničnim prijelazima Izačić, Bosanski Brod, Bosanska Gradiška i Deleuša duga su zadržavanja na izlazu iz BiH, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK). Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali su zadržavanja do 30 minuta.

- Vozače savjetujemo da se na vrijeme informišu o stanju na graničnim prelazima, kako bi izbjegli duga zadržavanja. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja - navode iz BIHAMK-a.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Na mostu preko rijeke Plive u Jajcu (M-5) izvode se sanacioni radovi, zbog čega se saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Zbog sanacije obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi Srbljani-Cazin, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Bradina-Podorašac, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-17 u Mostaru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.