open-navfaktor-logo
search
Gol na debiju
Koljić zaludio Rumune koji ga već uspoređuju sa Džekom
Bosanskohercegovački napadač Elvir Koljić u debiju za rumunsku Universitateu postigao je prvjenac, a nešto kasnije je zabilježio i asistenciju
02.09.2018. u 09:41
get url
text
Elvir Koljić u dresu Universitatee

Poslije utakmice u kojoj je njegov tim s 3:0 savladao Dinamo iz Bukurešta dao je izjavu za rumunske medije.

- Ovo je debi iz snova, gol i asistencija. Ja sam napadač, moram da dajem golove i mislim da neću na ovome stati, da ću iz utakmice u utakmicu biti bolji - kazao je Koljić, a potom s osvrnuo i na sjajnu atmosferu na tribinama:

- Atmosfera je bila dobra, kao i utakmica. Čestitam svojoj ekipi na dobroj utakmici, mislim da smo zasluženo pobijedili i iskoristili svoje šanse u ovom susretu.

Iako se Rumunija u finišu prelaznog roka nije spominjala kao jedna od potencijalnih destinacija na kojima bi Koljić mogao nastaviti karijeru, na kraju se desilo "iznanđenje". Bivši napadač Krupe kaže kako je zadovoljan dolaskom u Craiovu.

- Bilo je nekih ponuda, al ništa nije bilo konkretno. Mislim da je ovo dobra odluka i za mene i za bivši klub. Ovo je dobar klub za mladog igrača da se razvije, tako da odluku smatram dobrom, jer ovdje mogu samo napredovati - naglasio je Koljić.

Rumunski mediji stasitog Koljića usporedili su sa kapiten Zmajeva Edinom Džekom.

- To je veliki kompliment za mene jer je Edin moj najdraži igrač, on je moj uzor. na meni je da žestoko radim da bih bio približno dobar kao on - kazao je Koljić na kraju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.