open-navfaktor-logo
search
Predrag Fred Matić
"Kolinda proziva Komšića, a za nju su glasali građani druge zemlje''
Bivši ministar branitelja Republike Hrvatske Predrag Fred Matić komentirao je proslavu obilježavanja godišnjice akcije "Oluja", te je komentirao izjave i postupke predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović
05.08.2019. u 18:56
get url
text

Bivši ministar branitelja Republike Hrvatske Predrag Fred Matić u studiju N1 komentirao je proslavu obilježavanja godišnjice akcije "Oluja", te je komentirao izjave i postupke predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Između ostalog kazao je da Grabar Kitarović neopravdano proziva Željka Komšića, odnosno njegov izbor za člana Predsjedništva BiH iz hrvatskog naroda.

-Kolinda Grabar- Kitarović proziva Komšića jer su za njega glasali Bošnjaci, a nije se sjetila da su za nju glasali građani druge zemlje- rekao je Matić.

Istakao je i da Bosna i Hercegovina i Hrvatska moraju imati kvalitetan odnos, no da se ne smiju miješati jedna drugoj u odluke:

-Oni su samostalna zemlja u kojoj se hrvatski političari ponašaju kao tutori, oni imaju problema, ali to su njihovi problemi, a Hrvatska može pomoći, ali ako se pomoć bude tražila- rekao je Matić.

Dodao je još da Hrvatska nema problema sa Bosnom i Hercegovinom, ali da BiH ima problema sa Hrvatskom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.