open-navfaktor-logo
search
Podrška ženama
Kolinda pokazala srednji prst Škori
Izjava Miroslava Škore da se silovana žena, ako zatrudni, o abortusu mora dogovoriti s porodicom izazvala je niz reakcija. 
18.06.2020. u 20:45
get url
text
Kolinda Grabar Kitarović

Jedna od žešćih bila je ona zamjenice gradonačelnika Osijeka Žane Gamoš, koja je objavila fotografiju na kojoj Škori pokazuje srednji prst te je pozvala i druge žene da učine to isto.

Danas je isto je napravila i bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je fotografiju sebe kako Škori pokazuje srednji prst poslala Jutarnjem listu. 

- Pridružujem se svim ženama koje ovim "nepristojnim" činom pokazuju svoj stav i dižu glas protiv onih koji nas pokušavaju vratiti stoljećima unazad. Prošlo je vrijeme kad je žena sjedila u ćošku i čekala šta će "baja" reći. Uvijek sam bila za život, ali i za život koji ima pravo na izbor. Bez pritiska, bez stigmatizacije i uvjetovanja, posebno u najosjetljivijim životnim situacijama poput silovanja. Stoga i ja u znak podrške dižem srednji prst za nas žene i naša prava, ali i za muškarce koji nas podržavaju - riječi su Grabar-Kitarović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.