open-navfaktor-logo
search
Transfermarkt
Koliko na fudbalskom tržištu vrijede Zmajevi koji igraju u Engleskoj?
Specijalizirani portal odredio je nove vrijednosti većini fudbalera koji bi sljedeće sezone trebali igrati za klubove iz Premiershipa
14.06.2019. u 12:21
get url
text

Naredne sezone u engleskoj Premier ligi trebali bi gledati četvericu bh. fudbalera, naravno pod uvjetom da ovoga ljeta ne promijene sredinu.

Asmiru Begoviću i Seadu Kolašincu pridružio se Mario Vrančić, koji je sa Norwichem osvojio Championship, dok se Muhamed Bešić vratio u Everton nakon što mu je istekla posudba u Middlesbroughu.

Poznati portal za fudbalske transfere i analizu fudbalskog tržišta Transfermarkt.de odredio je nove vrijednosti većini fudbalera koji bi sljedeće sezone trebali igrati za klubove iz Premiershipa.

Najvredniji bh. eksponat na Otoku je Sead Kolašinac. Fudbaler Arsenala i dalje vrijedi 20 miliona eura, što je i bila njegova vrijednost krajem prošle godine.

Asmir Begović, koji je u u drugom dijelu prošle sezone izgubio mjesto prvog golmana Bournemoutha, sada vrijedi milion manje u odnosu na decembar 2018. godine kada se njegova tržižna vrijednost procjenjivala na osam miliona eura.

Muhamed Bešić i dalje košta pet miliona evropskih novčanica, dok je vrijednost Mariju Vrančiću sa 1,5 "skočila" na dva miliona eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.