navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Savjeti

Koliko je online kupovina sigurna, i postoji li rizik od prenošenja koronavirusa?

Trenutno smo u situaciji u kojoj većinu toga, pa čak i posao, obavljamo unutar stana ili kuće. Kada su u pitanju izlasci, oni su kod onih odgovornih najčešće svedeni na odlazak u trgovine po prehrambene namirnice.

Objavljeno: 30.03.2020. u 17:31
get url
text
Foto: Ilustracija

Naravno, u današnjem svijetu, ni kupovina svega drugog nije zaustavljena, ali se velikim dijelom odvija online putem, a kao i oko svega drugog, i oko online shopinga postoji mnogo pitanja povezanih s koronavirusom.

Jesu li paketi sigurni, kako ih dezinficirati, što ako je na njima virus, koliko će se zadržati? U nastavku pročitajte odgovore na neka od pitanja koja vam se motaju po glavi.

Kolika je mogućnost zaraze koronavirusom preko paketa koji nam je dostavljen na kućnu adresu?

Ranije istraživanje pokazalo je da virus na kartonu može preživjeti do 24 sata. Međutim, stručnjaci kažu da je vjerojatnost da virus preživi put koji ga čeka od trenutka u kojem ste ga naručili do trenutka kad dođe na vaša vrata vrlo, vrlo mala. Ipak, zbog dodatnog opreza možete razmotriti neke mjere prilikom preuzimanja.

Kako preuzeti paket?

Ako je moguće narudžbu platite online putem. Na taj način s vašim dostavljačem možete, radi njegove i vaše sigurnosti, dogovoriti da vam paket ostavi ispred vrata.
Prilikom uzimanja paketa možete staviti rukavice, a oni posebno oprezni mogu ga dezinficirati prije otvaranja.
Nakon što otvorite paket, ambalažu obavezno bacite, pa dobro operite ruke - sapunom i vodom u trajanju od 20 sekundi.