U toku je četvrta sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, na kojoj delegati, između ostalog, postavljaju delegatska pitanja.

Zamjenik ministra komunikacija i prometa BiH Nedžad Branković je, odgovarajući na upit delegata Lazara Prodanovića o delegaciji BiH na sedmodnevnoj Svjetskoj konferenciji o radiokomunikacijama u Egiptu, koju je činilo 16 službenika Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) i dva predstavnika Ministarstva komunikacija i prometa BiH, pojasnio da se to putovanje dogodilo u prethodnom mandatu.

Konferencija se, podsjetit ćemo, održala krajem prošle godine u egipatskom Sharm El Sheikhu.

Branković je dodao da je finansijske troškove prijevoza, smještaja i dnevnica snosilo Ministarstvo komunikacija i prometa BiH. On je dao odgovor vezano za traškove koji su nastali zbog putovanja službenika Ministarstva, a RAK bi trebao naknadno dostaviti odgovore za svoje uposlenike. 

- Putni troškovi članova delegacije su ukupno 7.403 KM, troškovi avio karata su nešto viši 3.500, troškovi smještaja 2.600, troškovi dnevnica 1.100, a ostali troškovi 55 KM – kazao je Branković.

Dodao je da se ovakve konferencije održavaju svake četiri godine, te da traju po 30 dana i da imaju radno-konsultativni karakter. Dodao je da će Ministarstvo analizirati ovo putovanje.