open-navfaktor-logo
search
Posljednji pozdrav
Kolege se opraštaju od Tarika Helića: Bio je oaza vedrine u RTV Domu
U Sivom domu danas vlada tišina i tuga. Voditelji, urednici, novinari, snimatelji, ali i sve ostalo osoblje uposleno u zgradi RTV Doma u Sarajevu u nevjerici je nakon iznenadne smrti Tarika Helića.
05.01.2021. u 18:42
get url
text

Poznati bosanskohercegovački radijski i TV voditelj preminuo je danas u Sarajevu u 58. godini. Heliću je pozlilo na jednoj benzinskoj pumpi u Sarajevu. Pozvana je Hitna pomoć, koja je, nažalost, konstatovala smrt.

VEZANI TEKST - U Sarajevu iznenada preminuo poznati radijski i TV voditelj Tarik Helić

Helić je bh. javnosti bio poznat i ostat će upamćen po čuvenoj rečenici "Svako dobro, Bosno i Hercegovino" koju je u svojoj pjesmi "Blam" iskoristio i bend "Dubioza Kolektiv".

- Sivi dom je danas definitivno siv. Tarik Helić bio je oaza vedrine u RTV Domu. Svima je nesebično dijelio osmijeh i radost. "Svako dobro, Bosno i Hercegovino" bila je njegova lična karta. Želja za svako dobro bila je izražena u svakom njegovom kontaktu. Malo je takvih profesionalaca. Tarik kada je radio jutarnji program cijelu noć znao je provesti u zgradi da se dobro pripremi. Bio je vrhunski voditelj i spiker i jedan od zaštitnih znakova Federalnog radija i FTV. Volio je i zapjevati. Sve u svemu, ostaje jedna velika praznina i Tarik je mogao još puno dati - kazao je za Faktor Enver Šadinlija, vrsni poznavalac sevdalinke i narodne muzike i dugogodišnji uposlenik Federalnog radija i FTV-a.

I na društvenim mrežama kolege i prijatelji se oprašataju od Helića.

- Dragi Tarik, nikada neću zaboraviti tvoj glas, osmijeh i vedar duh. Sivi dom, naš drugi dom će biti pust i prazan. Mirno spavaj ljepoto Bosne – napisala je Brankica Rudan.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.