open-navfaktor-logo
search
Mostar
Kolege i prijatelji oprostili se od Zagorčića: Bio je istinski borac za pravdu i pravo
O liku i djelu Zagorčića govorio je i predsjednik UABNOR-a BiH Sead Đulić, njegov dugogodišnji prijatelj
12.08.2019. u 18:50
get url
text

Danas je održana komemorativna sjednica povodom smrti Edina Zagorčića -Fazle, donedavnog predsjednika Gradskog odbora SDP Mostar.

Komemoraciji su, pored članova porodice, prisustvovale brojne ličnosti iz političkog, društvenog i kulturnog života Hercegovačko-neretvanskog kantona, koji su došli da odaju počast cijenjenom kolegi, prijatelju i velikom borcu za jedinstveni Mostar, za pomirenje i suživot među narodima.

O Zagorčićevom liku i djelu govorile su njegove dugogodišnje kolege i prijatelji Sanja Vašiček i Sead Đulić.

Zagorčić je nastavljajući porodičnu tradiciju, kazala je Vašiček, bio i do kraja ostao istinski borac za pravdu i pravo.

- Zračeći optimizmom, uvijek je bio spreman za šalu, ohrabriti, dati, učiniti, saslušati, dočekati, ugostiti... najmanje je vodio računa o sebi – kazala je Vašiček.

O liku i djelu Zagorčića govorio je i predsjednik UABNOR-a BiH Sead Đulić, njegov dugogodišnji prijatelj. Prisjetio se posljednjeg razgovora sa Zagorčićem, te šoka na vijest o smrti.

- Zašto smo te cijenili i voljeli i kada nas nisi hvalio i kada smo bili uvjereni da nisi upravu? Zato što si bio častan i vjerovao u istinu i ljudima. Zajedno smo sanjali da Mostar može biti ugodno mjesto za sve nas. Zagovarao si puni aktivizam svakog pojedinca. Činio si to jer si znao da ujedinjeni sa svim različitostima možemo ostvariti ideje – istakao je Đulić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.