open-navfaktor-logo
search
Novo Sarajevo
Koldžo: Za stipendiranje đaka i studenata izdvojeno 550 hiljada maraka
Općina Novo Sarajevo dodijelila je učenicima i studentima ukupno 602 stipendije.
05.06.2020. u 12:13
get url
text
Novo Sarajevo, stipendije

Zbog velikog broja studenata i učenika ugovori za dodjelu stipendija uručivali su se po grupama u četvrtak i petak. Ugovori su se dodjeljivali u Sportskoj dvorani Novo Sarajevo i poduzete su mjere higijensko-epidemiološke zaštite sprečavanja širenja koronavirusa.

Danas je načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo dodijelio preostalih 562 stipendije, od ukupno dodijeljenih 602, učenicima srednjih škola i redovnim studentima sa područja te općine.

{$galerijaFotografija}

- Ponosan sam što smo i ove godine zadržali lidersku poziciju i podijelili smo 602 stipendije u tri kategorije, učenicima, studentima i djeci bez oba roditelja. Za ovo je u budžetu izdvojeno oko 550 hiljada maraka. U Općini Novo Sarajevo ne postoji utvrđeni iznos sredstava za stipendiranje kao u drugim općinama. Svi đaci i studenti koji ispune tri osnovna kriterija, a to su: iz jedne porodice našu stipendiju može dobiti samo jedno dijete, da stipendiju ne dobija od nekog drugog i treći kriterij je prosjek ocjena koji nije visok – kazao je Koldžo.

Dalila Osmanović dobija stipendiju Općine Novo Sarajevo već petu godinu zaredom.

- Od općine dobijam stipendiju u protekle četiri godine u srednjoj školi, a dodijeljena mi je i ove godine jer sam student Pedagoškog fakulteta. Stipendije su mi mnogo pomogle u školovanju jer sam mogla kupiti i neke knjige, a ostalo je nešto i za džeparac – kazala je Osmanović.

Dodjela stipendije, Općina Novo Sarajevo, 05.06.2020
1 od 15
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.